duminică, 22 noiembrie 2009

U.S.A vs Rusia

Un subiect foarte discutatat si popular...
Inca de prin secolul XVII,U.S.A si Rusia au fost unele din cele mai mari puteri din lume:puteri federale,politice,militare.Inca de pe atunci ambele aveau tendinte expansioniste in toata lumea.Fara niciun dubiu,tarile care aveau bogatii ale subsolului,ceva resurse si nu erau puternice ca fiinta statala,clar erau puse la bataie de Rusia sau Statele Unite.
Pentru a detine hegemonia mondiala aceste state s`au intrecut in descoperiri stiintifice,tehnologice,nucleare,militare si cine mai stie cate.Cateva exemple:
americani au spus ca ei au fost primi pe Luna,rusii la fel.
rusii,cand au fost au dus o catea,pe nume Laika(totul pt a fi primii in ceva)
rusii au facut primul focos nuclear
americanii l`au folosit pt prima data (in vietnam)
Alaska era teritoriul Rusiei,printr`un joc de poker,aceasta a devenit teritoriul Statelor.Ambele au excelat la construirea de bombe,submarine,si metode de distrugere in masa.
Totul este o lupta de putere intre cele 2 state...deocamdata U.S.A este liderul mondial,insa secolul XXI ar putea aduce noi superputeri printre care si Rusia(armata numeroasa,economie din ce in ce mai buna,resurse energetice).
Ar mai fi multe de spus,dar inca n`am curaj pt articol mai lung:P
Ne auzim:)

5 comentarii:

  1. USA...e fix pix in lumea asta .Au stiut sa faca o campanie foarte frumoasa despre tara lor prin filmele de la hollywood..in rest ei sunt ZERO..cauta pe internet sa vezi ca america e tara cu cele mai mari datorii din lume ,ti se pare ciudat dar asta e adevarul .. si rusia nu a vrut niciodata sa devina o superputere , ei mereu au controlat din umbra totul .. si legat de superputeri ai omis o tara care probabil in 5 ani maxim va fi prima tara ca economie din lume.. CHINA..toti ne gandim la usa , rusia ..la china nu se gandeste nimeni .. cauta pe internet sa vezi cat de dezvoltati sunt .. sunt orase ca shanghai sau bejing care arata exact ca new york sau los angeles...si legat de oameni inteligenti .. americanii nu au nimic ,toate creierele de la ei din tara sunt creiere imprumutate de la altii pe bani multi..rusii au inteligenta nativa, americanii nu ..

    RăspundețiȘtergere
  2. M'am referit numai la aceste 2 state,deoarece...aveau multe interese in comun.Sunt de acord ca si China va fi o superputere.Multe tari o sa iasa in fata in anii urmatorii zic eu.Si sa vezi cand vom avea un prim ministru bun si noi:P(sa ma platesti pt campanie:P) sa vezi cum iese si Romania putin mai in fata.

    RăspundețiȘtergere
  3. stii cate interese au in comun sua cu rusia ? ZERO. ambele si au impartit interesele in fuctie de granite ..Faza cu multe tari o sa iasa in evidenta , zi mi inca una inafara de china ? Noi am avut prim ministrii buni , numai ca la noi prim ministru e marioneta .. presedintele controleaza mai tot , de aia e bataia acerba pe acest loc ..

    RăspundețiȘtergere
  4. Brazilia-populaţie numeroasă, armata mare, economie dezvoltată; superputere agricolă si petrolieră.Ar mai fi si India,are o crestere rapida a economiei,fiind cel mai populat stat democratic din lume..

    RăspundețiȘtergere
  5. povesti de adormit copii ...inainte sa sustii anumite chestii , fa o scurta analiza a CIA World Factbook ...nu vorbesc in nestiinta .. vorbesc din date concrete

    RăspundețiȘtergere