luni, 14 decembrie 2009

I will dare


Ninge...ninge atat de lin si frumos,de parca fiecare fulg are drumul lui in lunga lui calatorie spre nefericitul pamant...vantul ii mai bulverseaza cursul dar el isi urmeaza drumul..oricum v'a ajunge unde trebuie..acolo trebuie sa ajunga si stie asta,acolo ii e locul,desi vantul nu'l lasa,alti fulgi vor sa ajunga inaintea lui,el stie ca poate ,dorinta e prea mare.e prea usor,e prea pur,e prea alb fulgul de zapada.si stim ce se va intampla cand va ajunge pe pamant...
Pamantul va fi prea rece,prea ostentativ,prea neprimitor si fulgul se va topi,se va topi cu tot cu dorita lui,cu tot cu puritate si se va transforma in apa.din ceea ce l'a facut pur si atat de placut vazului se va transforma in ceva usual ,in ceva ce gasesti oriunde,pretutindeni.desi a facut ceea ce trebuia,asta e finalul fulgului de zapada...acolo se ajunge..din ceva frumos in ceva normal,din ceva pur in ceva ce poate fi uitat usor, din ceva unic in ceva universal.
Oare asta voi ajunge si eu?

3 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. deja mi te imaginez cat de fascinata erai tu de fulgii de nea .. stateai si priveai in gol pe geam cu o mana la falca si alta cu mana pe pahar .. savurai un ceai calduros de iarna ..

    RăspundețiȘtergere
  3. eram cu nasul in geam,din surdina ascultam..colinde,pana cand simteam ca paharul cu ..ceai ma cheama ,iar apoi s`a dus fascinatia fulgilor de zapada..a durat putin:)
    ai fost aproape:))

    RăspundețiȘtergere