marți, 8 decembrie 2009

Remember...


"Memoria este un proces psihic care constă în întipărirea, recunoaşterea şi reproducerea senzaţiilor, sentimentelor, mişcărilor, cunoştinţelor etc. din trecut. Memoria defineşte dimensiunea temporală a organizării noastre psihice, integrarea ei pe cele trei segmente ale orizontului temporal – trecut, prezent, viitor."
Pe cat de greu e sa memorezi ,si cat de usor poti sa uiti...
In functie de impact si intensitatea lucrurilor/persoanelor "memorate",uneori este usor sa cunosti si greu sa uiti...
E foarte usor sa uiti un prieten cu care n'ai mai vorbit de mult,poti uita uneori si de parinti,poate fi si mai usor sa uiti o mangaiere pe care n'ai primit'o de mult,un zambet frumos si sincer pe care nu l'ai mai vazut,o vorba care uneori te'a ajutat,persoana care ti'a spus vorba,e foarte usor...La fel de facil iti poti si aminti,...o singura scanteie si "it flashes before your eyes"
Ceea ce e foarte greu de uitat sunt persoanele si lucrurile care au insemnat ceva ,care au avut un rol in viata ta,care nu au trecut pasager,care s'au si oprit.e chiar infernal de greu uneori sa stergi anumite amintiri,anumite ganduri si gesturi.
But,what the hell,why boder doin' it?Time resolves everything,time helps forgeting,helps remembering,helps feeling:)
Noapte buna...

2 comentarii:

  1. lectie la psiho?
    candva eram interesata. dar m-am lasat. profesoara m-a descurajat si mi-am indreptat pasii catre geografie.....
    memoria e al naibii de selectiva... selectivitate ce uneori ne foloseste, alteori ne omoara... dra vezi tu? uitam greu ceea ce vrem sa uitam... asta nu e bine... deloc!

    RăspundețiȘtergere
  2. cam asta a fost motivul postarii articolului:P

    RăspundețiȘtergere